Spelregels

Hoe werkt het

De spelregels op een rijtje

Jullie zijn begonnen, hartstikke goed! Er zijn wel een aantal spelregels waar je je aan moet houden:

  • Je werkt samen met je projectgroep aan de oplossing. Iedereen doet mee, sluit niemand buiten en luister goed naar elkaar. Samen kom je tot het beste resultaat!
  • Het project loopt ongeveer 8 weken. Tijdens deze periode werk je aan de oplossing.
  • Je levert je oplossing aan het einde van die periode in. Je docent bepaalt welke datum voor jouw klas geldt.
  • Aan het einde presenteer je jouw idee. Let op: een oplossing kan alleen succesvol zijn als iedereen mee doet! Overtuig je klasgenoten daarom goed en met argumenten waarom jouw oplossing de beste is!
  • Het beste idee per klas wordt gepresenteerd aan leraren, klasgenoten, ouders, gemeenteraadsleden en medewerkers van Saver.
  • Vervolgens gaan de stembussen open! Op deze site kan je je stem uitbrengen op het beste idee. En iedereen kan een stem uitbrengen! Dus roep je ouders, broers, zussen, burenn, vrienden etc. allemaal op om op jouw idee te stemmen!

Het initiatief

In de Bak is een initiatief van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Woensdrecht, Saver, Natuurpodium en MEC Roosendaal. Het doel is om het zwerfafval op de snoeproutes aan te pakken. Snoeproutes zijn de routes van school tot een cafetaria, Mc Donalds of de supermarkt op de hoek. Tijdens het project bedenken de leerlingen in projectgroepen een oplossing om het zwerfafval op snoeproutes te verminderen. Elke groep gaat de oplossing presenteren aan leraren, klasgenoten, ouders, gemeenteraadsleden en medewerkers van Saver. Hierna kan er op de website van in de Bak gestemd worden op de beste oplossing. De oplossing met de meeste stemmen wint een prijs.


In de Bak is een initiatief en ontstaan uit een samenwerking tussen

Natuur Podium

Het Natuurpodium is het centrum voor Natuur- & Duurzaamheidseducatie op de Brabantse Wal. Interesse in dit project? Neem dan het contact op via e-mail of via onze website.

MEC Roosendaal

MEC Roosendaal biedt geïnteresseerden de gelegenheid kennis te maken met natuur, milieu en duurzaamheid.
Klik hier voor meer informatie

Saver

Saver N.V. is een regionaal afvalinzamelings- en reinigingsbedrijf.
Klik hier voor meer informatie

Samen aan de bak

Samen aan de bak is een initiatief van Saver in samenwerking met gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge en Woensdrecht.
Klik hier voor meer informatie
Video instructie voor docent & leerling

Bekijk hieronder de instructievideo's hoe je als docent en als leerling te werk moet gaan. Succes!

Instructievideo: leerling
Instructievideo: docent